top of page

17th EPSA Autumn Assembly 2020


Evropska farmaceutska studentska asocijacija (European Pharmaceutical Students' Association; EPSA) je krovna organizacija svih evropskih udruženja studenata farmacije, osnovana 1978. godine i trenutno broji preko 100000 članova u 37 evropskih zemalja. Vizija EPSA-e je da predstavi, dopre i angažuje svakog studenta farmacije u Evropi, a glavna misija je da promoviše lični razvoj svakog člana. Na godišnjem nivou EPSA organizuje tri glavna događaja: godišnji kongres, polugodišnji kongres i ljetni univerzitet. Svaki od ovih događaja ima ekstenzivne edukativne programe sačinjene od simpozija, panel diskusija i više od 60 interaktivnih radionica. Tokom kongresa zasjeda i Generalna skupština koja predstavlja glavno rukovodeće tijelo EPSA-e.


Sedamnaesti polugodišnji kongres se ove godine trebao održati u Sarajevu, ali zbog pandemije COVID-19, kongres je u potpunosti dobio online dimenziju, dok su organizatori ostali isti: članovi Studentske asocijacije Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (SAFF). Ovo je prvi put da se kongres održava u organizaciji studenata iz Bosne i Hercegovine od osnivanja EPSA-e. Želimo da istaknemo da je njegovo održavanje od ogromnog značaja, kako za sam Farmaceutski fakultet, tako i za Univerzitet u Sarajevu, jer će se oba naći u centru najaktuelnijih dešavanja vezanih za farmaceutsku struku u Evropi. Pored promocije Fakulteta i Univerziteta, ovo predstavlja značajnu priliku za povezivanje članova SAFF-a s drugim studentima iz cijele Evrope.


Tema ovogodišnjeg kongresa je "Child healthcare - first step to a safer future", tokom kojeg će biti riječi o adekvatnom tretmanu naših najmlađih pacijenata. Također, bit će riječi o tabu temama kao što su mentalno zdravlje djece, njihova vakcinacija i uključivanje djece u klinička ispitivanja lijekova.


Početak kongresa zakazan je za 3. novembar i trajat će sve do 6. novembra 2020. godine. Čast da tokom kongresa održe predavanja je pripala nekim od najvećih imena na polju pedijatrije, a neki od njih su direktor Norveške medicinske agencije, prof. dr Siri Wang, predstavnik Evropskog udruženja dječijih bolnica, Jennifer McIntosh, PharmD, kao i član Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr Nermina Kravić.


Nadamo se da će profesori i studenti prepoznati značaj organizacije i učešća na kongresu ovih razmjera te dati podršku organizatorima svojim prisustvom.


Više informacija možete pronaći na:

Recent Posts

See All

JAVNI OGLAS za prijem radnika u radni odnos

Podaci o poslodavcu: (Naziv, sjedište, web stranica) Univerzitet u Sarajevu-Farmaceutski fakultet Zmaja od Bosne 8 71000 Sarajevo www.ffsa.unsa.ba Na osnovu člana 20a. Zakona o radu („Službene Novine

logo.png
bottom of page