top of page

Posjeta direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Univerzitetu u Sarajevu-Farmaceutskom fakultetu

Updated: Jun 6

"04.06.2024. godine, direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prim. dr. sc. Siniša Skočibušić, dr. med. je zajedno sa svojim saradnicima posjetio Univerzitet u Sarajevu-Farmaceutski fakultet u cilju razvijanja i jačanja saradnje dvije institucije na stručnom, nastavnom i naučnom planu.

Tokom posjete, razmijenjene su ideje o edukaciji studenata i zdravstvenih radnika, promociji zdravlja, kao i pripremama i apliciranju na domaće i međunarodne naučno-istraživačke projekte. Posebna akcent je stavljen na mogućnost uvođenja kolegija Javno zdravstvo u nastavni plan i program Univerziteta u Sarajevu-Farmaceutski fakultet, predavače, te konkretne i praktične nastavne jedinice. Također, tokom sastanka diskutovano je o zbrinjavanju i odlaganju svih vrsta zdravstvenog/farmaceutskog otpada i regulisanju ove problematike u Federaciji Bosne i Hercegovine.


Dekan, prof. dr Fahir Bečić, čestitao je direktoru prim. dr. sc. Siniša Skočibušić, dr. med. na predanom i uspješnom radu u službi direktora Zavoda, te ovom prilikom pozvao prim. dr Skočibušića na proslavu 50 godina Univerziteta u Sarajevu-Farmaceutskog fakulteta koji će se obilježiti u desetom mjesecu 2024. godine.


Zahvaljujemo se Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH na posjeti, nesebičnoj podršci, i stvaranju okvira buduće duge i uspješne saradnje u cilju unaprijeđenja stručnog, nastavnog i naučno-istraživačkog rada Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu.


Detaljne informacije posjete direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prim. dr. sc. Siniša Skočibušić, dr. med. na Univerzitetu u Sarajevu-Farmaceutskom fakultetu možete pogledati na linkovima: www.zzjzfbih.ba i www.unsa.ba

 


Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prim. dr. sc. Siniša Skočibušić, dr. med. sa suradnicima uzvratno je posjetio Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu 4. lipnja 2024. godine gdje je sa dekanom prof. dr Fahirom Bečićem i prodekanima i profesorima razgovarao o suradnji dvije institucije na stručnom, nastavnom i znanstvenom planu.

Tijekom prijateljskog i srdačnog razgovora, razmjenjene su ideje o edukaciji studenata i zdravstvenih djelatnika, promidžbi zdravlja i pripremama i apliciranju za znanstveno – istraživačke projekte u zemlji i inozemstvu. Posebno je razgovarano o mogućnostima uvođenja kolegija Javno zdravstvo u nastavni plan i program Farmaceutskog fakuleta UNSA, predavačima i konkretnim i praktičnim nastavnim jedinicama. Bilo je riječi i o brizi za zbrinjavanje i odlaganje svih vrsta zdravstvenog/farmaceutskog otpada i reguliranju ove problematike u Federaciji Bosne i Hercegovine.Sugovornici su se složili da je međusobnim posjetama stvoren okvir buduće duge i uspješne suradnje, jer djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Farmaceutskog fakulteta UNSA pružaju prostor za to.

Ravnatelj prim. dr. sc. Siniša Skočibušić, dr. med. sugovornike je upoznao s organizacijskom strukturom i djelatnostima Zavoda i informirao ih o redovitim aktivnostima, projektima, planovima i prioritetima Zavoda u budućem razdoblju.Dekan prof. dr Fahir Bečić čestitao je ravnatelju prim. dr. Skočibušiću na odlučnom, predanom, odgovornom i uspješnom radu u službi ravnatelja Zavoda i još jednom se zahvalio što je u ime fakulteta nazočio proslavi 100 godina institucionalnog javnog zdravstva u Bosni i Hercegovini koju je Zavod upriličio u listopadu 2023. godine. Pozvao je prim. dr. Skočibušića na proslavu 50 godina Farmaceutskog fakuleta UNSA koju će obilježiti u desetom mjesecu 2024. godine.Podsjetimo, Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, u suradnji i koordinaciji s fakultetima i školama zdravstvenih usmjerenja, mrežom zavoda za javno zdravstvo u FBiH, drugim zdravstvenim ustanovama u općinama i županijama, vlastima na razini Federacije BiH, domaćim i međunarodnim organizacijama, tijelima i institucijama štiti i unaprjeđuje zdravlje stanovništva Frederacije BiH.

Comments


Commenting has been turned off.
logo.png
bottom of page