top of page

Promocija Univerziteta u Sarajevu i Farmaceutskog fakulteta u Srednjoj medicinskoj školi Sarajevo

Vodeći se ciljevima jačanja svijesti o javnom obrazovanju te ciljevima javnog interesa i društvene odgovornosti, odlučili smo svim učenicima, roditeljima i pedagoškim djelatnicima pomoći pri profesionalnoj orijentaciji.


Dana 18.02.2019. održana je promocija Faremaceutskog fakulteta i Univerziteta u Sarajevu učenicima završnih razreda Srednje medicinske škole. U uvodnom dijelu posjete učenicima su se obratili Doc.dr. Haris Nikšić, Prodekan za nastavu i studentska pitanja i Doc.dr. Tamer Bego, Prodekan za međunarodnu sradnju. Faramceutski fakultet su prezentirale studentice našeg fakulteta Amina Bihorac, Emina Ombašić, Arnela Bijelonja i Adela Dautović kroz svoja iskustva, kako je to biti student farmacije. Učenici su imali priliku da se upoznaju šta to znači biti magistar farmacije i prednostima studiranja na Farmaceutskom fakulteta Univerziteta u Sarajevu.Vodeći se ciljevima jačanja svijesti o javnom obrazovanju te ciljevima javnog interesa i društvene odgovornosti, odlučili smo svim učenicima, roditeljima i pedagoškim djelatnicima pomoći pri profesionalnoj orijentaciji.


Kampanjom „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“ Univerzitet u Sarajevu ove godine na zanimljiv i nekonvencionalan način predstavlja više od 500 studijskih programa fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu, kao i sve prednosti i mogućnosti koje se nude mladim ljudima u okvirima djelovanja najstarije i najprestižnije obrazovne i naučne institucije.

U periodu od februara do septembra ove godine kroz kampanju „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“ pružit ćemo mladim ljudima krucijalnu pomoć pri odabiru buduće profesije i to kroz:

Inovirane pristupe informiranja putem interneta, veb-stranica (www.unsa.ba, www.upis.unsa.ba), Facebooka, Instagrama, YouTubea i Vibera o: uvjetima i kriterijima upisa, konkursnim procedurama na sva tri ciklusa studija, načinima studiranja, školarinama, mogućnostima online upisa te interaktivnim mapama Sarajeva sa svim, za buduće studente značajnim lokacijama Univerziteta u Sarajevu. Na navedenim medijima dostupne su informacije o fakultetima/akademijama Univerziteta u Sarajevu kako kroz dvojezični Vodič za studente/brucoše tako i kroz niz dostupnih audio/video materijala. Online dostupnost ovih sadržaja predstavlja izuzetnu priliku za sve zainteresirane da na zanimljiv i jednostavan način budu informirani o željenom nastavku obrazovanja; manifestaciju „Budi student fakulteta/akademije UNSA jedan dan“ u okviru koje će svi fakulteti/akademije Univerziteta u Sarajevu na jedan dan, u toku marta i aprila, otvoriti svoja vrata svim zainteresiranima i omogućiti neposredno upoznavanje sa nastavnim osobljem i nastavnim aktivnostima. Prisutni će, osim obilazaka fakulteta/akademija, imati mogućnost da prisustvuju i oglednim predavanjima; centralnu manifestaciju „Dan/noć otvorenih vrata UNSA“ koja će biti održana 19. 04. 2019. godine u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine koji ove godine obilježava 131 godinu postojanja i djelovanja. Svi prisutni imat će priliku da na zanimljiv i nekonvencionalan način budu dio kulturno-umjetničkog performansa i upoznaju se sa bogatom tradicijom ovih dviju institucija. Ovo je ujedno i prilika za druženje uz razgovor sa rektorom Univerziteta u Sarajevu i predstavnicima fakulteta/akademija.


Manifestacija Dan otvorenih vrata pod nazivom Budi student farmacije jedan dan“ održat će se 12.04.2019. sa početkom u 11 sati na Farmaceutskom fakultetu Sarajevo, Zmaja od bosne 8, Sarajevo.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da ove godine Univerzitet u Sarajevu obilježava 70 godina postojanja te 15 godina implementacije bolonjskog koncepta studiranja. Ovaj značajan jubilej najstarije visokoškolske ustanove u BiH bit će obilježen nizom manifestacija i aktivnosti, od kojih je jedna kampanja „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“.


U proteklih sedam decenija rada Univerzitet u Sarajevu njegovao je i razvijao znanje iz svih oblasti društvenih, humanističkih, medicinskih, prirodno-matematičkih i biotehničkih, te tehničkih nauka i umjetnosti, čime je zaslužio epitet respektabilne naučne institucije koja danas nudi niz prepoznatljivih, kvalitetnih studijskih programa usporedivih sa većinom razvijenih studija u svijetu.


Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
logo.png
bottom of page