top of page

Erasmus+ ZOOM weekNakon uspješno organizovanog Erasmus+ informativnog ZOOM dana, Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizuje Erasmus+ ZOOM week. Ovaj događaj ima za cilj proslavu Erasmus dana, koji se obilježavaju od 15. do 17. oktobra 2020. godine (https://www.erasmusdays.eu).


Svake godine u oktobru, Služba organizuje Međunarodnu sedmicu obuke osoblja i Sajam stipendija. U toku jedne sedmice, osoblje s međunarodnih, partnerskih institucija i lokalni studenti i osoblje se okupe radi druženja, aktivne komunikacije, istraživanja i razmjene informacija o potencijalnim mobilnostima i saradnjama. S obzirom na to da više ne postoji mogućnost da osoblje s partnerskih institucija širom Evrope fizički dođe u Sarajevo, odlučeno je da se iskoriste prednosti moderne tehnologije i organizuju Erasmus+ ZOOM sastanci između naših studenata i osoblja te međunarodnih partnera za koje je Služba objavila poziv za mobilnost u ljetnom semestru akademske 2020/2021. godine (https://www.international.unsa.ba). Univerzitet u Sarajevu trenutno ima preko 20 otvorenih poziva za mobilnost u ljetnom semestru (s očekivanjem da će biti otvoreno i više), uz napomenu da će se sve mobilnosti implementirati samo ako se osiguraju zdravstveni i sigurnosni uslovi, kao i ukidanje zabrana putovanja zbog trenutne globalne pandemije COVID-19.


Glavna ideja je organizovanje ZOOM sastanaka na kojima bi evropski partneri bili pozvani da predstave svoju instituciju i ponudu studija te se uključe u komunikaciju i sesiju pitanja i odgovora putem “posebnih grupnih soba” na ZOOM platformi, dok će studenti i osoblje Univerziteta u Sarajevu moći “ulaziti u sobe” i postavljati pitanja te se na taj način informisati o otvorenim i planiranim pozivima. Ovi sastanci će započinjati kratkim uvodom od strane domaćina, Univerziteta u Sarajevu, nakon čega zainteresovani kandidati mogu “ući u sobe” imenovane prema nazivu određenog partnera. Na ovaj način će svaki kandidat dobiti tačne i ažurirane informacije, a evropski partneri povećati zainteresovanost za apliciranjem na njihovoj instituciji.


Planirani dnevni red je predstaviti pet univerziteta dnevno u periodu od 12. do 16. oktobra 2020. godine na online događajima koji će trajati najviše dva sata svakog dana, tačnije od 12:00 do 14:00 sati.


Studenti i osoblje Univerziteta u Sarajevu se ne moraju registrovati za Erasmus+ ZOOM week. Pristup ZOOM sesijama će biti omogućen preko linka: https://zoom.us/j/96037773559. Sesije će se prenositi i preko live streaminga na Facebook-u. Na web stranici https://www.international.unsa.ba/erasmus-zoom-week možete pratiti koje su partnerske institucije potvrdile svoje učešće i kojeg dana će se predstaviti.


Svi zainteresovani studenti i osoblje mogu dobiti više informacija na Facebook događaju: https://www.facebook.com/events/381295342876303.

Comments


Commenting has been turned off.
logo.png
bottom of page