top of page

KONKURS za upis studenata u integrirani ciklus studija

Updated: Jun 8, 2020

Univerzitet u Sarajevu je objavio konkurse za upis kandidata na prvi ciklus i integrirani studij, drugi ciklus studija, stručni studij i specijalistički studij u studijskoj 2020/2021. godini.



PRVI I INTEGRIRANI CIKLUS STUDIJA I STRUČNI STUDIJ

Prijava kandidata na Konkurs za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija i integriranog studija provodi se isključivo online putem Informacionog sistema eUNSA, www.upis.unsa.ba počevši od 05.06. od 12:00 sati u dva prijavna roka:

PRVI PRIJAVNI ROK:

  • 0d 05. 06. do 05 .07. 2020. godine za fakultete/akademije gdje nije predviđeno polaganje prijemnog ispita

  • od 05. 06. do 28. 06. 2020. godine za fakultete/akademije gdje je predviđeno polaganje prijemnog ispita

Na fakultetima/akademijama gdje su predviđeni prijemni ispiti, isti će se održati u periodu:

-od 29. 06. do 05. 07. 2020. godine

Preliminarna rang lista kandidata sa prvog prijavnog roka koji ispunjavaju uslov za upis na fakultete/akademije Univerziteta u Sarajevu bit će objavljena 07. 07. 2020. godine.

DRUGI PRIJAVNI ROK:

  • od 31. 08. do 13. 09. 2020. godine za fakultete/akademije gdje nije predviđeno polaganje prijemnog ispita

  • od 31. 08. do 06. 09. 2020. godine za fakultete/akademije gdje je predviđeno polaganje prijemnog ispita

Na fakultetima/akademijama gdje su predviđeni prijemni ispiti, isti će se održati u periodu:

  • od 07. 09. do 13. 09. 2020. godine

Preliminarna rang lista kandidata sa drugog prijavnog roka koji ispunjavaju uslov za upis na fakultete/akademije Univerziteta u Sarajevu bit će objavljena 15. 09. 2020. godine.

U vrijeme trajanja prijavnih rokova kandidati će imati mogućnost izbora do 3 fakulteta/akademije na koje se žele upisati.

Na web stranicama Univerziteta i informacionog sistema eUNSA nalazit će se sve informacije i detaljna uputstva o postupku registracije na Informacioni sistem eUNSA, te načinu i rokovima za upload dokumenata za online prijavu na Konkurs.

ZA SVA TEHNIČKA PITANJA PRILIKOM REGISTRACIJE KANDIDATA NA PLATFORMU ZA ONLINE UPIS MOLIMO KONTAKTIRAJTE UNIVERZITETSKI TELEINFORMATIČKI CENTAR NA TELEFON 033 560 240 ili na mail administracija@utic.unsa.ba


Prijava kandidata na Konkurs za upis u prvu godinu prvog ciklusa i integriranog studija, kao i na Konkurs za upis u prvu godinu stručnog studija provodit će se isključivo online putem informacionog sistema eUNSA (www.upis.unsa.ba).

Sistem online upisa na Univerzitet u Sarajevu kreiran je u skladu sa najnovijim trendovima i dostignućima informacionih tehnologija, kome se pristupa putem bilo kojeg uređaja konektovanog na internet. Sistem obezbjeđuje najviše standarde integriteta i sigurnosti podataka koje obrađuje. Sistem pokriva cijeli proces, od pretraživanja fakulteta/akademije prema željenim kriterijima, preko prijava odabranih fakulteta/akademije, te uvida u rezultate po fakultetima/akademijama, pa do ostvarenja prava upisa na fakultet/akademiju. Kandidatima omogućava brz i direktan uvid u lične podatke, ocjene te posebna postignuća važna za upis ostvarena tokom srednjeg obrazovanja, daje detaljnu kalkulaciju bodova za svaki prijavljeni fakultet/akademiju prema uvjetima koje propisuju fakulteti/akademije, kao i uvid u položaj koji zauzimaju na rang-listi jednog fakulteta/akademije, a u skladu sa odabranim prioritetima i brojem ostvarenih bodova.

Drage učenice i učenici, ne propustite priliku da izaberete svoj karijerni put na oko 300 studijskih programa koji se izvode na fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu! Pregled programa možete pogledati na: http://registar.unsa.ba, a pripremljen je i interaktivni vodič koji je dostupan na: http://upis.unsa.ba/.

Na veb-stranicama Univerziteta u Sarajevu (www.unsa.ba) i informacionog sistema eUNSA (www.upis.unsa.ba) nalazit će se sve informacije i detaljna uputstva o postupku registracije na informacioni sistem eUNSA, te načinu i rokovima za upload dokumenata za online prijavu na Konkurs.


Uputstva za online upis možete pogledati:



logo.png
bottom of page