top of page

Obavijest o prodaji upisnog materijala za brucoše za upis u prvu godinu studija

Dragi studenti, dobro došli na Univerzitet u Sarajevu! Dozvolite nam da vam u prvom redu čestitamo prijem na Univerzitet u Sarajevu, na kojem ćete, nadamo se, provesti nezaboravne trenutke u učenju i ličnom razvoju!


Kao što propisi nalažu, nakon što se objave konačne rang liste primljenih kandidata u srijedu, 15.07.2020. godine, od četvrtka, 16.07.2020. godine, počinje upis na fakultete i akademije Univerziteta u Sarajevu. Prvi korak pri upisu je da blagovremeno obezbijedite komplet upisnog materijala.


Uplatu za upisni materijal možete izvršiti u bilo kojoj banci ili pošti po sljedećem obrascu:



S ovjerenim primjerkom uplatnice (potvrda uplate iz banke ili pošte) možete preuzeti upisni materijal. Skrećemo pažnju da upisni materijal nećete moći kupiti za gotov novac u Kampusu, nego ga preuzeti samo s primjerkom uplatnice.


Upisni materijal za brucoše za upis u prvu godinu studija preuzimat će se u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, od četvrtka, 16.07.2020. godine, do četvrtka, 30.07.2020. godine, u periodu od 09:00 do 14:00 sati svakog radnog dana s primjerkom uplatnice.


Preuzimanje upisnog materijala će se vršiti na mjestu označenom na mapi:



Ne zaboravite da upis obavite do petka, 24.07.2020. godine. Od ponedjeljka, 27.07.2020. godine, do ponedjeljka, 03.08.2020. godine, vršit će se upis samo za kandidate po konačnoj revidiranoj rang listi.


Ne zaboravite prilikom upisa da predate i prijavu za upis koju ćete isprintati sa svog profila kojeg ste kreirali prilikom upisa na http://upisi.unsa.ba. Prijavu za upis priložite zajedno s popunjenim upisnim materijalom. Molimo da koristite isključivo plavu hemijsku olovku ili naliv pero (plavo mastilo).


Za obavijesti i detalje o upisu za svaki fakultet/akademiju pojedinačno, pogledajte web stranice fakulteta/akademija.


Molimo vas da se prilikom posjete Kampusu, a potom i fakultetu/akademiji na koji želite izvršiti upis, obavezno pridržavate preporučenih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski i držanje fizičke distance).

logo.png
bottom of page