top of page

Početak realizacije Erasmus+ projekta Key Action 1 - Mobility for learners and staff

Realizacija projekta Erasmus+ Key Action 1 - Mobility for learners and staff između Univerziteta u Sarajevu - Farmaceutskog fakulteta i Isparta University of Applied Science (Faculty of Agriculture, Faculty of Forestry) iz Turske započela je posjetom partnera iz Isparte u periodu od 18. do 22.10.2021. godine. Prof. dr. Musa Yavuz (Faculty of Agriculture), prof. dr. Isa Telci (Faculty of Agriculture) te doc. dr. Ömer Ümüt Yalçin (Faculty of Forestry) primljeni su na Univerzitetu u Sarajevu - Farmaceutskom fakultetu od strane koordinatora projekta iz Bosne i Hercegovine, prof. dr. Hurije Džudžević Čančar te saradnika na projektu, kao i dekana, prof. dr. Fahira Bečića te prodekana za međunarodnu saradnju, prof. dr. Tamera Bege. Partneri iz Isparte su održali tri naučno/stručna predavanja za studente i akademsko osoblje Univerziteta u Sarajevu - Farmaceutskog fakulteta, kao i goste, nastavnike s Univerziteta u Sarajevu - Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, i to redom:

  • 18.10.2021: Prof. dr. Isa Telci - "Medicinal and Aromatic plants in Turkey - Trade and Cultivation"

  • 19.10.2021: Doc. dr. Ömer Ümüt Yalçin - "Non-wood Forest Product Industry application and Processing"

  • 20.10.2021: Prof. dr. Musa Yavuz -"Encapsulation of Feed Aditives (Thyme oil)".

Koordinatori Mevlana Exchange programa Univerziteta u Isparti, prof. dr. Musa Yavuz i doc. dr. Ömer Ümüt Yalçin održali su i promotivno predavanje "Developing relations between Isparta University of Applied Sciences and the University of Sarajevo".

Dekan Univerziteta u Sarajevu - Farmaceutskog fakulteta, prof. dr. Fahir Bečić, upriličio je susret s partnerima s Univerziteta u Isparti, gdje je diskutovano o razvijanju dalje saradnje među fakultetima naših univerziteta kao i o detaljima realizacije tekućeg projekta i planiranja novih projekata. Tom prigodom je gostima uručena Monografija Univerziteta u Sarajevu.

Boravak akademskog osoblja partnera iz Turske iskorišten je i za predstavljanje potencijala Univerziteta u Sarajevu - Farmaceutskog fakulteta radi učešća u zajedničkim projektima u budućnosti. Učesnici u projektu su skupa posjetili Univerzitet u Sarajevu - Poljoprivredno-prehrambeni fakultet te Univerzitet u Sarajevu - Šumarski fakultet, gdje je između ostalog razgovarano o mogućnosti zajedničkog nastupa sa srodnim fakultetima Univerziteta u Isparti na evropskoj naučno-obrazovnoj sceni.

Nastavak projekta realizirat će se posjetom učesnika Erasmus+ Key Action 1 programa s Univerziteta u Sarajevu - Farmaceutskog fakulteta Univerzitetu u Isparti u maju 2022. godine.Recent Posts

See All

Comentários


logo.png
bottom of page