top of page

Poziv za dostavu prijava za učešće u Humanity in Action projektu

Updated: Oct 11, 2020


Humanity in Action Bosna i Hercegovina objavljuje poziv za dostavljanje prijava za učešće u projektu


POTICANJE DEMOKRATSKIH VRIJEDNOSTI I AKTIVNOG GRAĐANSTVA MEĐU MLADIMA


Humanity in Action Bosna i Hercegovina devetu godinu zaredom organizuje projekat "Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima", uz podršku National Endowment for Democracy (NED). Program je fokusiran na transfer znanja o demokratskim principima i ljudskim pravima, stimulisanje kritičkog razmišljanja o osjetljivim pitanjima u društvu te poticanje razvoja komunikacijskih i istraživačkih vještina učesnika_ca.


Poziv se primarno odnosi na studente_ice prve i druge godine dodiplomskog studija na svim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, ali i prijave studenata_ica s viših godina će se uzeti u razmatranje.


Program se sastoji iz sljedećih komponenti:

  • Devetodnevni edukacijski program u Sarajevu (12-20. decembar 2020. godine) prvenstveno ima za cilj prenošenje znanja o različitim modelima demokratije, demokratskim vrijednostima, osnovnim postulatima aktivnog građanstva i demokratske političke kulture, ljudskim pravima, nacionalizmu i identitetu te omladinskom aktivizmu.

  • Individualno istraživanje (decembar 2020. godine – februar 2021. godine) će omogućiti učesnicima_ama da uz dodijeljenog mentora istražuju pitanje od njihovog interesa koje se u širem smislu odnosi na postojeće prepreke koje onemogućavaju efikasno učešće mladih u njihovim zajednicama, odnosno na primjenu diskriminacije ili kršenja ljudskih prava mladih.

  • Trodnevni trening u Neumu (mart 2021. godine) predstavlja priliku za prezentaciju istraživanja i razvoj vještina iz oblasti projektnog i finansijskog menadžmenta.

  • Implementacija grupnih projekata (april – juni 2021. godine) uz primjenu znanja i vještina stečenih u prethodnim fazama programa.

  • Promocija rezultata grupnih projekata (juli – august 2021. godine) u medijima i lokalnim zajednicama u kojima su implementirani.

  • Završna ceremonija u Sarajevu (septembar 2021. godine) s dodjelom certifikata i prezentacijom realizovanih projekata.

Sve troškove snosi organizator. Prijavite se do 5. novembra 2020. godine preko formulara koji se nalazi na linku: https://humanityinaction.wufoo.com/forms/z1psx9ns0qwloeg/. Više informacija na:

コメント


コメント機能がオフになっています。
logo.png
bottom of page