top of page

Poziv za učešće u projektu "Procjena stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima BiH"



U čuvanju zdravlja i života najbližih, prirodno se okrećemo budućnosti, pa i onome što dolazi poslije ove, do sada neviđene situacije. Želimo se nadati najboljem i raditi onako kako bi se efekti ove krize što prije prevazišli i smanjili.


U tom cilju, projekt "Procjena stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima Bosne i Hercegovine", nakon pripremljenog Koncepta procjene, poduzima sljedeći korak, a to je otvaranje Poziva za učešće u multidisciplinarnom autorskom timu.


Ohrabrujemo eksperte  različitih profila da se prijave na ovaj Poziv, jer autorskim učešćem u Procjeni:

  • postajete dio multidisciplinarnog tima Bosne i Hercegovine koji temeljno razmatra integralnu procjenu stanja prirode i održivog upravljanja prirodnim resursima u kontekstu interakcije naučnih rezultata i politika upravljanja

  • stičete valjane kompetencije i uslove za nominaciju u autorske timove IPBES-a (Međuvladine UN naučno-političke platforme za biodiverzitet i ekosistemske servise), kao ekspert iz oblasti društvenih, prirodnih i drugih nauka navedenih u Pozivu

  • stičete mogućnost da, zajedno sa drugim članovima tima, a na temelju stečenih znanja i iskustava, objavljujete radove u domaćim i stručnim naučnim časopisima

  • učestvujete na tri petodnevna autorska sastanka tokom trajanja projekta (plaćeni troškovi učešća).


U prijavi za učešće u timu autora Procjene, potrebno je dostaviti:

  1. Curriculum Vitae

  2. bibliografiju i

  3. listu realizovanih projekata.


Poziv za autorski tim ostaje otvoren do 15. maja 2020. godine. Putem e-maila ćete biti obaviješteni o rezultatima prijave i daljem procesu implementacije projekta.


Prvi petodnevni autorski sastanak se planira sredinom jula 2020. godine, u odgovarajućem hotelskom smještaju na planini Jahorini.


Ljubazno Vas pozivamo da svoju prijavu za učešće u multidisciplinarnom ekspertnom timu pošaljete na sljedeće adrese: kontakt@procjenaprirode.ba, ena_simic@yahoo.co.uk i/ili sebarudanovic@gmail.com.


Više informacija možete naći na: https://www.procjenaprirode.ba.


U očekivanju Vaše prijave, želimo Vam dobrodošlicu u autorski tim. Ostanite kod kuće. 


PSP koordinator Prof. dr. Senka Barudanović

Centar za ekologiju i prirodne resurse "Akademik Sulejman Redžić" Univerzitet u Sarajevu


Koncept procjene u okviru projekta "Procjena stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima Bosne i Hercegovine" je dostupan ovdje.


Poziv za učešće u multidisiciplinarnom autorskom timu u okviru projekta "Procjena stanja prirode i upravljanja prirodnim resursima Bosne i Hercegovine" je dostupan ovdje.

Recent Posts

See All

JAVNI OGLAS za prijem radnika u radni odnos

Podaci o poslodavcu: (Naziv, sjedište, web stranica) Univerzitet u Sarajevu-Farmaceutski fakultet Zmaja od Bosne 8 71000 Sarajevo www.ffsa.unsa.ba Na osnovu člana 20a. Zakona o radu („Službene Novine

logo.png
bottom of page