top of page

Sajam francuskih univerziteta 2019. godine

Da li razmišljate o studiranju u Francuskoj?


Sajam francuskih univerziteta se šestu godinu zaredom održava u BiH i pruža priliku za upoznavanje brojnih francuskih univerziteta, načina i uslova upisa na francuske visokoškolske ustanove, studiranja na francuskom i engleskom jeziku u svim oblastima i mogućnosti finansiranja i studija.


Prisutni su štandovi mnogih učesnika (Sciences Po Paris, Univerzitet Poitiers, Državni institut za primijenjene nauke Rouen, Univerzitet Lyon 1, Univerzitet u Montpellieru – Tehnološki institut Sète, AUF – Univerzitetska Agencija Frankofonije, Nouvelle université Bulgare, MGEL studentsko osiguranje, Campus France BiH i Francuski institut u BiH), gdje je moguće upoznati se sa bogatom ponudom studijskih programa u svim oblastima, na francuskom i engleskom jeziku.


Tokom Sajma francuskih univerziteta ujedno će biti i otvoren konkurs za stipendije Vlade Francuske za akademsku 2020/2021. godinu, na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH.


Sajam francuskih univerziteta će se održati u petak, 25.10.2019. godine, od 10:00 do 15:00 sati, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.


Više informacija je dostupno na Facebook stranici: Campus France Bosnie-Herzégovine.

Recent Posts

See All

JAVNI OGLAS za prijem radnika u radni odnos

Podaci o poslodavcu: (Naziv, sjedište, web stranica) Univerzitet u Sarajevu-Farmaceutski fakultet Zmaja od Bosne 8 71000 Sarajevo www.ffsa.unsa.ba Na osnovu člana 20a. Zakona o radu („Službene Novine

logo.png
bottom of page