Soft Skills Academy Sarajevo 2021. godina

Mehke vještine, ili u govoru poznatije kao soft skills, su netehničke vještine koje direktno utiču na kvalitetu Vašeg rada. Pred toga, one utiču na kvalitet Vašeg odnosa s kolegama, način na koji rješavate probleme, kao i Vašu sposobnost upravljanja vremenom i zadacima. Glavnu prednost koju vam pruža ovaj set vještina jeste poboljšanje konkurentnosti na tržištu rada.

Zbog činjenice da se navedene vještine jako slabo, ili u nekim slučajevima nikako ne izučavaju kroz formalno obrazovanje studenata u BiH, EESTEC LC Sarajevo, jedan od lokalnih komiteta udruženja studenata elektrotehnike Evrope, već 9 godina organizuje radionicu pod nazivom Soft Skills Acadmy Sarajevo.

Soft Skills Academy Sarajevo je besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina, koja podstiče studente na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru.

Radionica se sastoji od 6 treninga koje će održati certificirani EESTEC soft skills treneri iz raznih dijelova Evrope, te je bitno je naglasiti da će neki od treninga biti održani na engleskom jeziku. Po završetku radionice, svi učesnici dobijaju certifikat i CV suplement koji mogu priložiti prilikom apliciranja za posao.

Uprkos COVID-19 pandemiji, radionica Soft Skills Academy Sarajevo će biti održana i ove godine uživo od 26. do 28. marta, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Prijaviti se mogu studenti svih fakulteta u Sarajevu, a ukupno njih 40 koji se izdvoje sa svojom prijavom (motivacionim pismom), dobit će priliku biti participanti radionice!

EESTEC (engl. Electrical Engineering STudents' European assoCiation) je udruženje studenata elektrotehnike Evrope. Tokom niza godina širom Evrope se oformilo 50 komiteta, a komitet u Sarajevu je jedan od najrespektabilnijih. Želja za radom i promjenama u društvu je bila odskočna daska za kreiranje i organizovanje brojnih projekata i radionica čiji su kvalitet prepoznali kako i sami studenti tako i šira javnost.

Pozivamo sve zainteresovane studente da iskoriste ovu priliku i dostave svoju prijavu putem zvanične web stranice projekta, www.softskillsacademy.ba. Prijave su otvorene do 7. marta 2021. godine.

Za više informacija ovom događaju posjetite naše društvene mreže: Instagram, Facebook i LinkedIn

Budite korak ispred!


logo.png
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

© Copyright 2019 - Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu

Kontakt

Centrala (portir): +387 33 586 192

Sekretar: +387 33 586 183

Pravna služba: +387 33 586 583

Studentska služba: +387 33 586 182

Računovodstvo: +387 33 586 181

E-mail adresa: farmaceutski.fakultet@ffsa.unsa.ba

Adresa

Zmaja od Bosne 8

71000 Sarajevo, BiH