top of page

Važna obavijest za kandidate koji se prijavljuju na Konkurs za upis

VAŽNO: Dokumenti koje je potrebno dodati na sistem za online upis na Univerzitet u Sarajevu


Obavijest za kandidate iz Kantona Sarajevo


Uvidom u sistem je ustanovljeno da većina kandidata koji su srednju školu završili u Kantonu Sarajevo ne prilažu potrebne dokumente, kao što su izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu ili diploma o završenoj srednjoj školi.

Kandidati su dužni da u dijelu "Dokumenti" dodaju IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH, UVJERENJE O DRŽAVLJANSTVU i DIPLOMU O ZAVRŠENOJ SREDNJOJ ŠKOLI.


Nije potrebno prilagati POJEDINAČNA SVJEDOČANSTVA i DIPLOME ZA TAKMIČENJA.

Ako se kandidati prijavljuju za studijski program gdje je obavezno polaganje prijemnog ispita, potrebno je da dodaju i uplatnicu za prijemni ispit.


Obavijest za kandidate izvan Kantona Sarajevo


Kandidati koji su srednju školu završili izvan Kantona Sarajevo su dužni da u dijelu "Uspjeh" dodaju SVJEDOČANSTVA O ZAVRŠENIM RAZREDIMA SREDNJE ŠKOLE.

U dijelu "Dokumenti" trebaju dodati IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH, UVJERENJE O DRŽAVLJANSTVU i DIPLOMU O ZAVRŠENOJ SREDNJOJ ŠKOLI te, ukoliko su dokumenti u postupku ekvivalencije, potvrdu da je postupak ekvivalencije u toku i druge dokumente relevantne za utvrđivanje broja bodova po kriterijima.

U dijelu "Prednosti pri upisu" trebaju dodati i druge dokumente relevantne za dokazivanje statusa po ostalim kategorijama, tj. prednosti pri upisu pod jednakim uslovima koje mogu ostvariti.

Ako se kandidati prijavljuju za studijski program gdje je obavezno polaganje prijemnog ispita, potrebno je da dodaju i uplatnicu za prijemni ispit.

logo.png
bottom of page