top of page

Vrijedna donacija kompanije Pharmamed Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu

U srijedu 01.09.2021. godine, predstavnici kompanije Pharmamed d.o.o. Travnik posjetili su Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu i tom prilikom uručili veoma značajnu i vrijednu donaciju Katedri za Farmaceutsku tehnologiju Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Donirana oprema uključuje poluautomatsku ručnu mašinu za punjenje kapsula, unguator te radnu komoru sa nadpritiskom (laminarna komora).


Donirana oprema bit će od izuzetnog značaja za poboljšanje kvaliteta nastavnog procesa kao i jačanje naučno-istraživačkih kapaciteta na Farmaceutskom fakultetu. Oprema kompanije FagronLab (čiji je ovlašteni distributer za Bosnu i Hercegovinu kompanija Pharmamed) bit će aktivno korištena u nastavnom procesu i to na predmetima “Oblikovanje lijekova I i II” te “Industrijska farmacija I i II” ali i prilikom izrade završnih radova i drugih istraživanja.


Zahvaljujemo se kompaniji Pharmamed d.o.o. koja je prepoznala Farmaceutski fakultet kao strateškog partnera u oblasti visokog obrazovanja, te se nadamo nastavku veoma uspješne dugogodišnje saradnje.


Kompanija Pharmamed d.o.o. sa sjedištem u Travniku, Bosna i Hercegovina osnovana je 1996. godine a industrijski je proizvođač lijekova i herbalnih lijekova, medicinskih sredstava, dijetetskih proizvoda – dodataka prehrani, kozmetike, kozmetike s posebnom namjenom i čajeva. Proizvodnja je organizirana u savremeno dizajniranom proizvodnim prostorima koji zadovoljavaju najstrožije standarde. Od samog osnivanja, pa do danas politika kompanije Pharmamed je bila usmjerena ka obezbjeđivanju najkvalitetnijih kadrova na svim nivoima stručne spreme. Svojim visokostručnim kadrovima, specifičnim proizvodnim programom, vrlo uspješnim izvoznim poslovima, "Pharmamed" predstavlja jednu od najstabilnijih i najrespektivnijih kompanija u Bosni i Hercegovini.
Recent Posts

See All

Comentários


logo.png
bottom of page