top of page

Ceremonija otvaranja Uvodnog simpozija IQPharm ERASMUS+ projekta

Uvodni simpozij „Farmacija budućnosti u Bosni i Hercegovini“ ERASMUS+ projekta za podizanje kvaliteta u visokom obrazovanju "Innovating quality assessment tools for pharmacy studies in Bosnia and Herzegovina" (IQPharm) održan je u hotelu Hills, Sarajevo, 08.-10. jula 2021. godine.

Početak Uvodnog simpozija obilježen je ceremonijom otvaranja sa početkom u 19 sati.

Ispred Univerziteta u Sarajevu, koji je koordinator ERASMUS+ IQPharm projekta, obratila se prof. dr Enita Nakaš, prodekanesa za međunarodnu saradnju, a potom i gospodin Suad Muhibić kao direktor nacionalnog ERASMUS+ ureda u BiH.

Ceremoniju otvaranja svojim obraćanjem uveličala je i gospođa Snježana Bodnaruk, sekretarka Federalnog ministarstva zdravstva.



Bila nam je čast poslušati obraćanje i uvažene dogradonačelnice Sarajeva Anje Margetić koja je istakla da će realizacija jednog ovakvog projekta predstavljati generator promjene naše zajednice, a suštinski značaj leži u razvoju i budućnosti zdravstvene zaštite našeg grada, zemlje ali i cijele regije.



Ispred partnerskih univerziteta obratili su se: prof. dr Fahir Bečić, dekan Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Adaleta Softić, dekanesa Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i prof. dr Ivica Brizić, prodekan Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.





U konačnici, imali smo čast poslušati obraćanje voditelja ERASMUS+ IQPharm projekta prof. dr Tamera Bege, koji se prije svega zahvalio svim prisutnim učesnicima, a potom i ukazao na značaj sprovođenja projekta za podizanje kvaliteta na svim studijima farmacije javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini.


Pored uvaženih govornika, ceremoniju otvaranja su uveličale i Sanja Manov i Nejla Komar, te naša studentica Fatima Mehmedović, koje su muzički popratile program i kojima se ovim putem iskreno zahvaljujemo.












logo.png
bottom of page