top of page

Promocija Univerziteta u Sarajevu i Farmaceutskog fakulteta u Srednjoj medicinskoj školi Sarajevo

Dana 18.02.2020. održana je promocija Univerziteta u Sarajevu i Farmaceutskog fakulteta učenicima završnih razreda Srednje medicinske škole Sarajevo. U uvodnom dijelu posjete učenicima su se obratio Doc.dr. Haris Nikšić, Prodekan za nastavu i studentska pitanja, koji je prezentirao prednosti studiranja na Univerzitetu u Sarajevu i zašto odabrati Farmaceutski fakultet.

Farmaceutski fakultet su prezentirale studenti našeg fakulteta Amina Bihorac, Lejla Šejto, Samir Ramić, Amina Mujagić i Minela Viteškić koji su bili učenici Srednje medicinske škole Sarajevo, kroz svoja iskustva, kako je to biti student farmacije. Učenici su imali priliku da se upoznaju šta to znači biti magistar farmacije i prednostima studiranja na Farmaceutskom fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Učenicima se prezentiralo na koji način mogu doći do informacija o studijskim programina na UNSA.


Maturanti sredenje medicinske škole su iskazali interes za studij na fakultetima iz medicinske grupacije, većinom za Medicinski, Farmaceutski i Fakultet zdravstvenih studija. Broj prisutnih učenika je bio oko 40. Mnogi su iskazali želju da posjete navedene fakultete na Dan otvorenih vrata i pobliže se upoznaju o samom studiju, načinu upisa i ostalim informacijama.





logo.png
bottom of page