top of page

Konkurs za stipendije/mentorstvo za studente romske nacionalnosti



TER-BIH-01_KONKURS za stipendije_studenti_2023-24
.docx
Download DOCX • 274KB



TER-BIH-01-KONKURSNI OBRASCI_2023-24
.docx
Download DOCX • 258KB

Udruženju Roma “Euro Rom” Tuzla su odobrena tri trogodišnja projekta koje finansira Evropska Unija (EU) i Romski obrazovni fond (REF), a koji se realizuju u okviru regionalnog projekta Regionalna akcija EU za obrazovanje Roma: Povećana obrazovna podrška i mogućnosti za romske učenike na Zapadnom Balkanu i Turskoj (RARE), faza II.

Udruženje Roma ”Euro Rom” Tuzla je prepoznata organizacija kao veoma pouzdan partner  Evropske Unije i Romskog obrazovnog fonda, tako da smo jedino Udruženje odnosno zemlja Bosna i Hercegovina od svih podržanih zemalja na Zapadnom Balkanu i Turskoj (RARE), faza II, dobili podršku da realizujemo četiri nivoa obrazovanja koja uključuju sljedeće nivoe : rani rast i razvoj djece uzrasta od 3-6 godina - predskolsko obrazovanje, osnovno obrazovanje, srednje i visoko obrazovanje.

 

Jako puno aktivnosti smo radili sa akreditovanim fakultetima/univerzitetima na podrucju Tuzlanskog kantona do sada, tako da ćemo u naredne tri školske godine nastaviti sa nasim aktivnostima, samo sto smo aktivnosti prosirili na cijelu Bosnu i Hercegovinu. U prilogu vam pruzamo sljedece informacije, da ukoliko ima romskih studenata u vasim akreditovanim fakultetima/univerzitetima koji pohadjaju visoko obrazovanje, redovni su studenti, i ispunjavaju kriterije u okviru objavljenog konkursa, koji je objavljen dana 29.01.2024. godine, a rok za prijavu je 15.02.2024.godine (u prilogu vam dostavljamo konkurs i obrasce) da ih informisete da apliciraju na konkurs.

 

Projekat je namjenjen za 40 studenata/ica romske nacionalnosti koji su redovno upisani na akreditovane fakultete/univerzitete na području cijele Bosne i Hercegovine u akademskoj 2023/24 godini, kroz finansijsku podršku/stipendije, mentorstvo, treninge, prelazak na viši nivo obrazovanja, kao i posredovanje u zaposlenju.

Projekat ima za cilj povećanje pristupa i učešća romskih studenata/ica u visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini i tranziciji na tržište rada kroz finansijsku i akademsku podršku.

U slucaju bilo kakvih pitanja/nedoumica molim vas da nas kontaktirate na brojeve telefona u uredu Udruzenja: 035/288-011 i 035/228-884 ili licno u nasem Uredu, koji se nalazi na adresi Slatina br do 13, Tuzla.

 

Za sva dodatna pitanja vam stojimo na raspolaganju.

Srdacan pozdrav

Larisa Corbic, Projekt menadzer, 061/582-701

Recent Posts

See All
logo.png
bottom of page